SLUITEN

Nieuwsberichten uit de praktijk

Eerste vaccinatie ronde 60-65 jarige afgerond

Met de laatste prikronde op vrijdag middag 30 april zijn alle mensen tussen de 60 en 65 jaar die dat wilden gevaccineerd met het AstraZenica vaccin. Ondanks de vele negatieve berichtgevingen was het opkomst percentage in onze praktijk hoog. Volgende week gaan we verder met de 2-de prik voor diegene die op 19 februari hun eerste prik gehad hebben.
We moeten alleen het tijdschema een beetje omgooien t.o.v. de vorige keer vanwege het feit dat we de zaal op tijd weer leeg moeten opleveren voor een volgende activiteit aldaar.
Het tijdschema is als volgt omgegooid:
Had u een afsrpaak op 19 februari om 17.20 uur dan wordt dat nu 5 mei 14.00 uur!
Had u een afsrpaak op 19 februari om 17.00 uur dan wordt dat nu 5 mei 14.20 uur!
Had u een afsrpaak op 19 februari om 16.40 uur dan wordt dat nu 5 mei 14.40 uur!

Alle overige tjden blijven hetzelfde. Overigens ontvangt u nog een mail met de exacte tijd!

Vergeet niet opnieuw de gezondheidsverklaring in te vullen en neem ook uw vaccinatiekaart mee!!

ASTRAZENICA-VACCINATIE ALLEEN NOG VOOR 60 PLUSSERS

Mensen onder de 60 jaar krijgen niet meer het coronavaccin van AstraZeneca.
Om gezondheidsrisico's te voorkomen wil demissionair minister De Jonge dat deze groep een ander vaccin krijgt.
Hij neemt hiermee het spoedadvies over van de Gezondheidsraad. Het vaccin kan volgens de minister wel "goed en veilig" worden gebruikt voor mensen die ouder zijn dan 60 jaar. Bij deze groep is het risico op sterfte door corona vele malen hoger dan het risico op deze zeer zeldzame bijwerking,
benadrukt de minister ook in een brief aan de Tweede Kamer. De bijwerkingen worden vooral gezien bij mensen onder de 60 jaar. Mensen onder de 60 jaar die al een eerste prik hebben gehad met AstraZeneca, krijgen wel een tweede prik van dezelfde fabrikant.
Uit onderzoek blijkt dat de zeldzame bijwerking alleen bij de eerste prik voorkomt.

Vaccinatie met AstraZenica vaccin hervat!

Vanaf 20 maart zijn de huisartsen in Gelderland weer begonnen met vaccineren.
Wij gaan ervan uit de de oorspronkelijke afspraken voor de tweede prik gewoon doorgaan op de afgesproken data.

Wanneer de andere groepen aan de beurt zijn is op dit moment (eind maart) nog steeds niet bekend.
Zodra we kunnen gaan prikken sturen wij de volgende groep een uitnodiging per email.
Zorg er daarom voor dat wij uw juiste email adres hebben.

Vaccinatie tegen COVID-19 gepauzeerd

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is van 15 t/m 28 maart stilgelegd door het ministerie van VWS. In het buitenland hebben een aantal personen na vaccinatie klachten zoals trombose gemeld. Het is op dit moment niet duidelijk of dit door het AstraZeneca-vaccin komt. Dit wordt in de komende twee weken nader onderzocht in Europa. Het AstraZeneca-vaccin is in de afgelopen weken geprikt bij mensen geboren in 1956 en 1957, mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), mensen met het syndroom van Down die thuis wonen en bij zorgverleners. Behoort u tot deze groep en bent u in de afgelopen weken met dit vaccin geprikt, dan heeft u mogelijk vragen:

Ik ben met het vaccin van AstraZeneca gevaccineerd, wat moet ik nu doen?

Als u geprikt bent met het AstraZeneca-vaccin en heeft u geen klachten gehad, dan is er geen reden tot zorg. Alleen als u kort geleden geprikt bent en u krijgt na drie dagen (weer) ziekteverschijnselen met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of grotere of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid, dan luidt het advies om direct contact op te nemen met uw huisarts.

Ik ben nu 1x gevaccineerd met AstraZeneca. Wat betekent dit voor mijn 2e prik?

Tussen de twee vaccinaties met het vaccin van AstraZeneca zit 12 weken. Een 2e prik met hetzelfde vaccin wordt geadviseerd. De eerste vaccins van AstraZeneca zijn in Nederland op 12 februari 2021 toegediend. Voor het moment van de tweede prik zal er meer duidelijk zijn.

U hoeft niet zelf te bellen voor een nieuwe afspraak. Wij nodigen u opnieuw uit wanneer er duidelijkheid is over het vaccin.Heeft u nog vragen over dit besluit? U vindt meer informatie op www.corovaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar). Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Eind februari 2021

Covid-19 vaccinatie in de praktijk begonnen.

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19.
Ook wij zijn begonnen met vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.
De komende tijd zullen wij zo snel als de organisatie in de praktijk en de vaccinvoorraad dat toelaat specifieke groepen patiënten gaan vaccineren.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor mensen geboren in 1956 en 1957 of mensen tussen de 18 en 60 jaar uit een hoog risico-groep tw fors overgewicht ( BMI>40) of mensen met het syndroom van Down die thuis wonen.

Alle bij ons bekende patiënten uit deze groepen hebben ondertussen een vaccinatie ontvangen.
Voor alle andere patiënten geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie.

Griepvaccinaties 2020

Dit jaar hadden we voor het eerst twee middagen, een griepspuiten middag op 13 oktober j.l. en een pneumokokken-vaccinatie middag op 6 oktober j.l..
Vanwege de maatregelen rond de Corona-pandemie was het iets anders georganiseerd.
Dankzij de medewerking van GSH-beheerder mw Anita de Rijck konden wij de anderhalve meter afstand regel mooi handhaven en verliep alles ondanks de hoge opkomst geordend.

Er bereiken ons berichten dat sommige mensen die in het verleden altijd een uitnodiging kregen er dit jaar geen ontvangen hebben.
Meldt u zich aub bij de assistente, we kijken wat we voor u kunnen regelen!! ...

Griepvaccinaties 2018

Op dinsdagmiddag 23 Oktober 2018 hebben wij weer onze jaarlijkse griepprik middag gepland.
U ontvangt nog een persoonlijke uitnodiging hiervoor begin oktober. Neemt u deze mee als u langskomt?
Heeft u voorheen nooit een oproep gehad, maar denkt u wel in aanmerking te komen hiervoor, neem dan even contact met ons op. Gewoon langskomen in de maand oktober kan natuurlijk ook, dan kunnen we het meteen in orde maken. Diegene die de afgelopen jaren altijd thuis de prik kregen, krijgen nog bericht van ons wanneer we dit jaar bij u langskomen.

Wijziging POH-GGZ per 1 juli 2018

Op 1 juli 2018 verlaat Esmee Scheepens onze praktijk en gaat Suzanne van Kempen met zwangerschapsverlof.
Hiervoor in de plaats komt mw Andrea Grauvogl, zij zal voorlopig op woensdag en vrijdag in onze praktijk gaan werken
We zijn nog op zoek naar een vervangster voor Suzanne, de verwachting is dat dit geregeld zal zijn voordat Suzanne met verlof gaat. We danken Esmee voor haar inzet in de afgelopen jaren en wensen haar succes in haar verdere loopbaan.


Herhaald verzoek!!!

Wij willen graag uw email en o6-nummer weten!


Sinds begin januari 2014 worden alle verwijzingen binnen onze praktijk via Zorgdomein verzonden. Bent u verwezen , dan krijgt u geen verwijsbrief meer mee, die wordt automatisch naar de specialist gestuurd. U moet dan zelf nog een afspraak maken, het kan ook zijn dat de desbetreffende specialist/poli contact met u opneemt. In eerste instantie hadden we alleen een mail-adres nodig om u deze informatie toe te sturen, sinds februari 2018 wordt er i.vm. de nieuwe privacy-wet ook een 06-nummer aan gekoppeld. U ontvangt dan naast de mail via sms een code om zeker te zijn dat deze mail ook voor u bedoeld is. U ontvangt vrijwel direct nadat de verwijzing gerealiseerd is, een mail van Zorgdomein. In deze mail wordt aan u uitgelegd wat de bedoeling is en of er missschien nog extra maatregelen getroffen moeten worden voordat u de specialist bezoekt. Heeft u geen email-adres , dan kunnen we dat bericht ook voor u afdrukken, maar om het papier-verbruik te verminderen gebruiken we liever de mail

Stuur uw mail-adres en/of 06-nummer naar hapborn@gmail.com

Griepvaccinaties 2017

Op dinsdagmiddag 24 Oktober 2017 hebben wij weer onze jaarlijkse griepprik middag gepland.
U ontvangt nog een persoonlijke uitnodiging hiervoor begin oktober. Neemt u deze mee als u langskomt?
Heeft u voorheen nooit een oproep gehad, maar denkt u wel in aanmerking te komen hiervoor, neem dan even contact met ons op. Gewoon langskomen in de maand oktober kan natuurlijk ook, dan kunnen we het meteen in orde maken. Diegene die de afgelopen jaren altijd thuis de prik kregen, krijgen nog bericht van ons wanneer we dit jaar bij u langskomen.

Huisartsenpraktijk Born steunt spontane hulpactie collega Juan Martinez


April 2017

Ik wil me even voorstellen, ik ben Juan Martinez, huisarts in Grevenbicht, woonachtig in Buchten.
Ik kom oorspronkelijk uit Peru.
Sinds eind januari kampt Peru met een natuurramp. Ik ben begonnen met een collecte.
Het doel is hulp brengen aan mensen uit het noorden van Peru. Het bedrag zal 100% gebruikt worden om voedsel en drinkwater te brengen aan mensen die het echt nodig hebben.
Het gaat om de zwaarste overstromingen in decennia in het land.
Ongeveer 29.000 woningen werden vernield of zijn onbewoonbaar, zowat 164.000 andere huizen zijn beschadigd door het water.
In totaal zijn ongeveer 742.000 mensen getroffen door het noodweer. Velen van hen moesten hun huizen verlaten. Dit aantal zal de komende weken nog stijgen. Te verwachten zal zijn dat veel infecties zoals Cholera, Malaria en bacteriële darminfecties veel slachtoffers zullen treffen de komende jaren!!!


Hartelijk bedankt voor uw donatie, Gracias

Er staat gedurende 2 weken een rode collecte bus in de wachtkamer!!

Griepvaccinaties 2016

Op dinsdagmiddag 18 Oktober 2016 hebben wij weer onze jaarlijkse griepprik middag gepland.
U ontvangt nog een persoonlijke uitnodiging hiervoor begin oktober. Neemt u deze mee als u langskomt?
Heeft u voorheen nooit een oproep gehad, maar denkt u wel in aanmerking te komen hiervoor, neem dan even contact met ons op. Gewoon langskomen in de maand oktober kan natuurlijk ook, dan kunnen we het meteen in orde maken. Diegene die de afgelopen jaren altijd thuis de prik kregen, krijgen nog bericht van ons wanneer we dit jaar bij u langskomen.

Nieuwe assistente

Per 1 juli 2016 heeft Anne Hansen een nieuwe baan gevonden en ons verlaten. Wij danken haar voor haar enthousiaste inzet, en wensen haar veel succes bij haar nieuwe werkgever de Nightcare in Heerlen.
Haar plaats is overgenomen door Claudia Lamboo, een ervaren kracht die haar sporen in het verleden al verdiend heeft in oa de huisartsenpraktijk Oud-Geleen.


Vernieuwde site

Eind juli 2015 is onze website vernieuwd.
De site is nu beter toegankelijk voor tablets en smartphones

Nieuwe telefooncentrale in gebruik.

Vanaf 3 april 2015 hebben we onze telefooncentrale vervangen door een moderne centrale.
We hebben als praktijk besloten geen zgn keuze menu met vele opties aan te bieden.
U krijgt nu te horen hoeveel wachtenden er nog voor u zijn en er is een "spoedknop" bedoeld voor levensbedreigende situaties.
We vragen u dan ook deze spoed-knop alleen in geval van nood te gebruiken.
De assistentes zullen hier strikt mee omgaan, en u terugverwijzen naar de wachtrij indien zij van mening zijn dat er van een levensbedreigende situatie geen sprake is.
Het is een zgn "eerlijke" wachtrij, diegene die het langste wacht is ook het eerste aan de beurt.

Zonder wachttijd kunt u uw herhaalrecepten ook via 046-4819082 of via de website aanvragen!.

LSP-AANSLUITING GEREALISEERD

In de laatse week van maart is de lsp-aansluiting van de praktijk gerealiseerd.
Wat dit betekent kunt u elders op de site lezen.
Heeft u zich al aangemeld? Regel het anders via deze site.

Wilt u perse niet meedoen dan is het zeker zo belangrijk dat we dit weten.
Geef dus ook door als u absoluut niet wilt meedoen aan het LSP!!

15 februari 2015: Jinte.

Mw Spitz gaat met zwangerschapsverlof!

Van begin januari tot eind april 2015 is dr Spitz afwezig ivm zwangerschapsverlof.
Haar spreekuren zullen worden vervangen door een vrouwelijke huisarts, dr Gijzen.
Zij zal in de praktijk van dr Hage-Lousberg & Spitz aanwezig zijn op maandag en donderdag.
In de praktijk van dr Goossens zal zij op vrijdag aanwezig zijn.
Na deze periode van zwangerschapsverlof zal dr Spitz het werk in beide praktijken weer hervatten.

Wij willen graag uw email en o6-nummer weten!


Sinds begin januari 2014 worden alle verwijzingen binnen onze praktijk via Zorgdomein verzonden. Bent u verwezen , dan krijgt u geen verwijsbrief meer mee, die wordt automatisch naar de specialist gestuurd. U moet dan zelf nog een afspraak maken, het kan ook zijn dat de desbetreffende specialist/poli contact met u opneemt. Om u verder te informeren welk nummer u moet bellen om een afspraak te maken, kunnen wij u een email-bericht sturen. U ontvangt dit vrijwel direct nadat de verwijzing gerealiseerd is. In deze mail wordt aan u uitgelegd wat de bedoeling is en of er missschien nog extra maatregelen getroffen moeten worden voordat u de specialist bezoekt. Heeft u geen email-adres , dan kunnen we dat bericht ook voor u afdrukken, maar om het papier-verbruik te verminderen gebruiken we liever de mail

Stuur uw mail-adres naar hapborn@gmail.com

Griepvaccinaties 2014

Op dinsdagmiddag 14 Oktober 2014 hebben wij weer onze jaarlijkse griepprik middag gepland.
U ontvangt nog een persoonlijke uitnodiging hiervoor begin oktober. Neemt u deze mee als u langskomt?
Heeft u voorheen nooit een oproep gehad, maar denkt u wel in aanmerking te komen hiervoor, neem dan even contact met ons op. Gewoon langskomen in de maand oktober kan natuurlijk ook, dan kunnen we het meteen in orde maken. Diegene die de afgelopen jaren altijd thuis de prik kregen, krijgen nog bericht van ons wanneer we dit jaar bij u langskomen.

Praktijk Accreditatie opnieuw verlengd

Mei 2014
Dankzij de harde inzet van mw Hage, mw Spitz en Mw Severijnen is aan onze praktijk voor het vierde jaar op rij accreditatie verleend door het Nederlandse Huisartsen Genootschap.

Wat accreditatie precies inhoudt kunt u elders op onze site lezen.

POH-GGZ

Binnen onze huisartsenpraktijk is mw Scheepens als praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) werkzaam. U kunt met haar snel, zonder wachtlijst en in de eigen vertrouwde omgeving praten. De praktijkondersteuner overlegt en adviseert met de huisarts, maar heeft een eigen beroepsverantwoordelijkheid. Om de problemen van de patiënt in kaart te kunnen brengen en een goed advies te kunnen geven zal de praktijkondersteuner één of enkele gesprekken met de patiënt over zijn/haar problemen hebben. In principe is de praktijkondersteuner voor iedereen toegankelijk. Gesprekken met de praktijkondersteuner vinden plaats in onze huisartsenpraktijk. Het eerste kennismakingsgesprek duurt ongeveer een uur. De praktijkondersteuner zal samen met de patiënt de oorzaak van de problemen proberen te achterhalen. Soms geeft het praten er over alleen al een grote opluchting. Soms kan de praktijkondersteuner adviezen geven over hoe met problemen om te gaan maar schrijft zelf geen medicijnen voor. In de regel gebeurt dit door de huisarts.

Mw Spitz vestigt zich per 1 januari 2014 samen met Mw Hage !!

Mw Hage en Mw Spitz hebben besloten met ingang van 1 januari samen de praktijk te gaan voeren. Ook blijft mw Spitz werkzaam in de praktijk van dHr Goossens. Tegelijkertijd is hun praktijk weer open gegaan voor nieuwe inschrijvingen, de praktijk van dHr Goossens blijft voorlopig nog gesloten.

VEILIG ONLINE HERHAALRECEPT AANVRAGEN!!

Vanaf 1 januari 2014 is het weer mogelijk online herhaalrecepten aan te vragen. Dit is een beveiligde verbinding, te zien aan het slotje in uw browser. Het is wel van belang dat indien u hier gebruik van maakt ( en wij stellen dat enorm op prijs ) u uw gegevens juist invult. Het valt ons op dat met name de geboortedatum vaak onvolledig of onjuist ingevuld is. Het spreekt vanzelf dat het uitsluitend om herhaalrecepten gaat, welke vaak 3 maandelijks voorgeschreven zijn geworden. Antibiotica ed kunt u niet via dit formulier aanvragen.

Praktijk Accreditatie verlengd

November 2013
Ook in 2014 zullen we het predikaat " NHG -geaccrediteerde huisartsenpraktijk"

Wat accreditatie precies inhoudt kunt u elders op onze site lezen.

Onveilige receptaanvragen

Juli 2013
De aanvraag van uw herhaal recept loopt niet via een beveiligde verbinding. Zie hiervoor dit artikel. Ook onze aanvraagsite is niet beveiligd. De door U ingevoerde gegevens worden via email naar ons toegezonden. Dit is in feite geen beveiligde verbinding, u loopt derhalve dezelfde risico's als met het verzenden van uw overig email-berichten naar anderen.
Kwaadwilligen zouden de door u ingevulde gegevens kunnen inzien.

Om de herkenbaarheid van de gegevens te beperken vragen we u uw gegevens te coderen:

Uw code bestaat uit de eerste twee letters van uw achternaam en straatnaam.

Daarnaast hebben we minsten uw geboortejaar nodig. Let erop dat dit juist gebeurd !!

Er is geen enkele verbinding met uw medisch dossier, uw aanvraag wordt handmatig verwerkt door de assistente. De verwerking van het recept richting apotheek loopt uiteraard wel via een beveiligde verbinding.

Indien u geen risico's wilt lopen, hoe klein deze ook zijn, dan moet u geen gebruik maken van deze site.

Maak dan gebruik van de receptenlijn: 088-4819082

Praktijk Accreditatie verlengd

November 2012
Dankzij de harde inzet van m.n mw Hage en Mw Severijnen is aan onze praktijk voor het derde jaar op rij accreditatie verleend door het Nederlandse Huisartsen Genootschap.

Wat accreditatie precies inhoudt kunt u elders op onze site lezen.

Griepvaccinaties 2012

Op dinsdagmiddag 16 0ktober 2012 hebben wij weer onze jaarlijkse griepprik middag gehad.
Heeft u deze gemist maar denkt u wel in aanmerking te komen hiervoor, neem dan even contact met ons op. Gewoon langskomen kan in de maand oktober altijd ook, dan kunnen we het meteen in orde maken. Diegene die de afgelopen jaren altijd thuis de prik kregen, krijgen nog bericht van ons. We hebben u niet vergeten.

Jubileum Karin Kweens

Op 8 september 2012 werkt Karin precies 12,5 jaar bij ons.

Destijds begonnen na een periode van langere afwezigheid,
ontwikkelde zij zich al snel tot een onmisbare schakel in onze praktjk.
Altijd druk in de weer, het liefst van hot naar her rennend, nooit tijd om haar koffie warm op te drinken, een aanspreekpunt voor alles en iedereen

"Als Karin het niet kan regelen dan is het niet te regelen!"

Email-problemen voorbij!!

Sinds maandag 5 juni zijn onze email-problemen opgelost.
U kunt ons weer bereiken via de mail, ook het bestellen van een herhaalrecept via de mail is weer mogelijk.

Email-storing treft praktijk!

Wij ondervinden op dit moment ( juni 2012) een ernstige storing van ons e-mail verkeer.

Wij ontvangen geen berichten, en ook kunnen we momenteel geen berichten versturen.

Er wordt naarstig gezocht naar een oplossing van het probleem,

maar wij kunnen er zelf helaas niets aan veranderen.

Update email stoornis.
Receptaanvraag vanaf nu (3-juni) wel weer mogelijk via email, alle andere email-verkeer nog gestoord!

Mw Ernst verlaat praktijk.

Mw Ernst heeft besloten haar contract per 1 mei 2012 te beƫindigen.

Wij denken een goede vervanger voor haar gevonden te hebben in Mw Isi Spitz. Zij zal op de zelfde tijden gaan werken als mw Ernst.

Sluiting praktijk!

U heeft het waarschijnlijk zelf al gemerkt,
de drukte in de praktijk is de afgelopen tijd enorm toegenomen.

Daarom hebben we besloten voorlopig geen nieuwe patiënten meer in te schrijven.

Huisartsen staken!

De praktijk is as donderdag 6 oktober 2012 gesloten ivm de landelijke huisartsenactie.

Voor spoedgevallen wordt waargenomen door de Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek.